Gravure: verschillende manieren

Gravure: verschillende manieren

Er zijn verschillende manieren om tekst te verwerken in je pin of speld. Een gravure kan je mee laten gieten omdat deze in de mal al is opgenomen of je kan een gravure later toevoegen. Zoals bij deze spelden van de Sorpotimisten is het duidelijk te zien dat de naam standaard wordt meegegoten. Op deze manier kunnen alle verschillende afdelingen de speld bestellen. De naam van de eigen afdeling is daarboven gezet om de speld uniek te maken. Sommige afdelingen kiezen ervoor om het aantal jaren van lidmaatschap erin te zetten met een gravure. Of dit juist aan te duiden met de toevoeging van een steen.

Mooie zilveren serie spelden voor de Soroptimisten met verschillende varianten door toevoeging steentje en gravures.

Je kan erin laten graveren wat je maar wilt. Het laten meegieten van de gravure kan in het lettertype van de huisstijl. Als je een gravure later toevoegt dan is er de keus uit 2 verschillende lettertypes: kleine blok zoals hier is gebruikt of een schrijfletter. In dit geval is er gekozen om de gravure op de achterkant te plaatsen maar het is natuurlijk ook mogelijk om in het ontwerp rekening te houden met een gravure op de voorkant.  Als de wensen voor een gravure heel specifiek zijn zoals het graveren van een afbeelding of juist afwijkende lettertypes dan schakelen we een handgraveur in. Wil jij ook een gravure op jouw speld? Neem dan contact met me op zodat ik met je kan meedenken.