Over ons

Over Inge; de goudsmid achter Spelden.com

Haar handen, haar creativiteit, haar perfectionisme, haar visie. Inge Rens is de goudsmid achter spelden.com. Achter haar werkbank, in haar eigen bubbel, voelt ze zich thuis, om dat te doen wat ze het liefste doet: sieraden maken. Elke speld, pin of broche draagt haar handtekening van kwaliteit en verfijning.

In 2004 behaalde Inge haar diploma goudsmeden aan de Vakschool in Schoonhoven. Hierna heeft ze haar studie vervolgd aan de Academie Beeldende Kunsten in Maastricht. Waar ze in 2008 afstudeerde met de collectie “Structures of Nature” als sieraadvormgever.

Vanaf dat moment ben ik, naast en parttime baan als goudsmid bij een juwelier, voor mezelf aan de slag gegaan in mijn eigen atelier aan huis. Een aantal jaren later maakte ik de stap om mij fulltime te storten op mijn eigen sieradencollecties, waardoor ik al snel groeide uit mijn kleine atelier aan huis.

Goudsmid Bergen op Zoom

In December 2015 kwam mijn droom en opende ik een eigen winkel met open atelier in Bergen op Zoom. Naast mijn eigen collecties, verkoop ik hier ook sieraden en horloges van zowel binnen- als buitenlandse ontwerpers.
In mijn werk staan design, kwaliteit en de klant centraal. Zilver en goud vormen de basis, vaak in combinatie met edelstenen en hout. Moderne architectuur is voor mij een onuitputtelijke inspiratiebron, wat goed terug te zien is in mijn werk.

Creativiteit en ambachtelijk vakwerk met kwaliteit, van massieve edele metalen. Van niets iets maken, een verhaal vertellen. Dat is wat de sieraden van Inge bijzonder maakt, waarmee zij zich onderscheidt van machinaal vervaardigde standaardproducten. Haar aandacht, passie en liefde voor het vak.