Faq

1 Kan ons logo worden uitgevoerd als speld?

Ja zeker! Er zullen verschillende schetsen met de hand worden gemaakt waarbij de basisvorm van de speld wordt bepaald. Daarbij krijg je een geschreven uitleg zodat je weet welke hoogte en diepteverschillen er worden gebruikt en hoe de speld met jullie logo wordt afgewerkt. Vervolgens maken we van de uitgekozen schets een 3d render (=computerontwerp), hiermee zie je precies hoe jullie speld er in het echt uit komt te zien en kan jullie logo exact worden overgenomen. We houden altijd de verhoudingen aan die het logo heeft tenzij we vanuit het logo graag een detail in het ontwerp willen uitvergroten voor een mooi design. Omdat je van begin tot eind wordt meegenomen in het ontwerpproces zal dit gaan in overleg met jullie.

 

2 Kan de kleur van onze huisstijl worden toegevoegd?

Kleur kan worden toegevoegd d.m.v. het werken met verschillende kleuren metaal (bijv. zilver en goud of roodgoud en geelgoud), het toevoegen van een steentje of door gebruik te maken van emaille. We kunnen de kleur van de huisstijl daarmee zeker benaderen. En je krijgt advies over of het gebruik van kleur op de speld echt de mooie, luxe uitstraling geeft die jullie graag willen. Vaak is het weglaten van kleur in de speld en het werken met verschil tussen mat en glans, hoog en laag of verschillende metalen chiquer.

 

3 Kunnen we ook grote oplages spelden bij jullie bestellen?

Het is mogelijk om 1000den spelden te bestellen. Wij werken samen met grote gieterijen zodat het proces goed doorloopt en de kwaliteit hoog blijft. We krijgen hoogwaardige massieve materialen aangeleverd. Vervolgens solderen we de spelden of pins er met de hand achter en wordt elk speldje met de hand in ons atelier in Doesburg afgewerkt. Vanaf 100 stuks of meer in hetzelfde materiaal gaat er staffelkorting gelden.

 

4 Kunnen we ook een enkele speld bestellen?

Dat is ook mogelijk. Omdat wij van huis uit goudsmid zijn en dus geschoold zijn om maatwerk te vervaardigen in edelmetaal, kunnen we een uniek exemplaar voor je maken. Hierbij kan je denken aan het laten maken van een broche waarbij we in het ontwerp rekening houden met de persoon die het gaat dragen en waarom de speld wordt uitgereikt. De reden achter het uitreiken van de speld nemen we mee in het uitdenken van een geschikt ontwerp. Je wordt van begin tot eind meegenomen in het ontwerpproces. Zo vangen we de “sfeer van de persoon” in dit stukje maatwerk.

Ook tussenoplossingen voor hele kleine series van 0 tot 5 stuks zijn mogelijk. We denken graag met je mee.

 

5 Wat is de levertijd?

De levertijd van het hele proces is, vanaf dat het ontwerp bekend is, 6 weken bij een snelle terugkoppeling op schetsen, render en proefmodel. Gaat de oplage boven de 50 stuks dan kan er een langere levertijd gaan gelden. Ook voor het vergulden van de spelden of het plaatsen van een gravure kan de levertijd 1 tot 2 weken langer zijn.

Bij nabestellingen is de levertijd vanaf 4 weken.

Spoed is mogelijk tegen meerprijs. Heb je eigenlijk te laat besteld? Dan zijn er nog oplossingen met de optie standaard spelden die we kunnen personaliseren met een (hand)gravure.

Voor een prettige samenwerking en dat wij jullie spelden niet onder hoge druk hoeven af te leveren is het handig om aan het begin van het jaar te inventariseren hoeveel jubilea er het komende jaar zullen zijn en de bestelling hiervoor alvast door te geven. Dan zorgen wij dat de spelden op tijd bij jullie zijn en kunne we ongeregeldheden in het proces makkelijk ondervangen.

 

6 Is het mogelijk een certificaat bij de spelden geleverd te krijgen?

Wij vinden het superleuk om een certificaat bij de spelden te leveren! Op dit certificaat zal een mix komen te staan  van o.a.:

  • waarom de spelden worden uitgereikt (is altijd een positieve boodschap)
  • eigenschappen van de personen die de speld gaan ontvangen
  • kernwaarden van het bedrijf
  • inspiratie bij de speld en uitleg over het maakproces of materiaalkeuze.

Het certificaat geeft extra waarde aan de speld. Als je het helemaal feestelijk wil aanpakken bij de uitreiking ervan dan kan je Laura vragen om de spelden te komen uitreiken inclusief het certificaat en bloemen, foto’s, film of andere wensen naar keuze. Laura zal dan haar kijk op de spelden en de achtergrond ervan vertellen in combinatie met jullie organisatie.

 

7 Wat is het verschil tussen een speld, een pin en een broche?

Het verschil is de grootte en de manier van bevestigen.
Bij een pin heb je aan de achterkant een kort spijkertje dat je 1 keer door de sof steekt en aan de binnenkant van de stof met een vlindersluiting sluit. Een pin is meestal 10 tot 15mm langste lengte.
Bij een speld zit er een lange speld bevestigd aan de achterkant die je omlaag 2 keer door de stof steekt en afsluit met een afsluitdopje aan de onderkant. Een speld is vaak 20 tot 25mm langste lengte.

Wat natuurlijk niet betekend dat je achter het formaat van een pin geen speld kan zetten of juist andersom. Dit is een kwestie van smaak. Ook speelt de vormgeving van jullie logo een belangrijke rol bij de overweging voor de bevestiging van een speld of pin. Een logo dat erg lang is kan bij de bevestiging van een pin makkelijk gaan draaien. Dan is het advies om een speld te gebruiken zodat je het draaien tegengaat. Bij een groot compact uitgevoerd logo kan het juist heel mooi zijn om een pin te bevestigen zodat de aandacht direct naar het logo gaat en je geen afsluitdopje hieronder ziet.

Een broche is vaak een stuk groter van formaat en dit vraagt om een dubbele speld aan de achterkant. Deze steek je ook 2 keer door de stof maar dan vaak van links naar rechts of willekeurig.

 

8 Kan ons logo ook uitgevoerd worden als hanger, (manchet)knopen of armband?

Dat is heel goed mogelijk. Spelden en pins zijn universeel voor mannen en vrouwen. Toch is er vraag naar onderscheid voor deze twee. Vaak wordt er dan voor mannen een speld of pin gebruikt en voor de vrouwen dan een hanger aan een lang schakelcollier of staalcollier. Ook komt het voor dat er helemaal niet wordt gekozen voor spelden maar juist voor manchetknopen of echte knopen die op het jasje bevestigd kunnen worden.

Voor armbanden kunnen we bedels verzorgen of juist een armband op maat waarbij er om jullie logo heen een band wordt ontworpen.
Heel veel mogelijkheden dus en wij denken graag met je mee wat er bij jullie past voor de gelegenheid die zich voordoet.

 

bedrijfsspeld ontwerp met logo

 

 

speld render met logo