Pin voor Esmee Visser: op zoek naar de steen

Pin voor Esmee Visser: op zoek naar de steen

En dan op zoek naar de geschikte steen

Voor Esmee Visser maak ik een supertoffe #pin. Ondertussen heeft zij van mijn initiatief gehoord en is ze enthousiast! Dat vind ik heel erg leuk en vergroot alleen maar meer mijn motivatie om het extra mooi te maken zodat ik het haar cadeau kan doen!

Zij heeft de wens om een steen uit Korea in de pin te verwerken of iets dat met die kant van de wereld te maken heeft. Dit mag dus ook symbolisch zijn.
Omdat er qua edelstenen daar niet zoveel vandaan komt is dit een uitdaging. Maar zonder uitdaging geen lol!

Johachidolite is wel een steen die in Noord-Korea te vinden is en deze heeft ook een geschikte hardheid van 7,5 Mohs. De goud-gele kleur is symbolisch natuurlijk fantastisch!
Ik kan ongeveer 3mm doorsnee kwijt in het ontwerp. De steen zal aan de rechterkant van de Waterman in de binnenplaats van de schaatsbaan geplaatst worden.

Ondertussen heb ik contact gehad met meerdere stenenleveranciers en er is een zending met Johachidolite onderweg. Duurt nog wel even want de verwachting is dat het ruwe materiaal 2 tot 4 weken erover doet. Maar dan heb je ook wat. Er wordt ook Amethist gevonden in Korea dus dat is ook nog een optie.

Spannend!

Laat een reactie achter