Maatwerk in serie: ik word er blij van!

Maatwerk in serie: ik word er blij van!

Maatwerk in serie.

Ik had nooit gedacht dat ik het leuk zou vinden. Maar nu heb ik mijn roeping gevonden in het doorgeven van de boodschap die spelden eigenlijk uitdragen.
Ik merk dat het bereik dat spelden hebben heel ver reikt.

En dat is waar ik het allemaal voor doe: dat je de boodschap van de organisatie en de kernwaarden van een bedrijf in het metaal van de speld kunt stoppen. En dat de dankbaarheid, waardering, erkenning, saamhorigheid en trots bij het hart van de ontvanger gedragen kunnen worden.
Het gaat erom dat we die emotie tastbaar kunnen maken in het materiaal. Daarom is materialisme ook belangrijk. Niet om het materiaal zelf maar wel om de emotie kracht bij te zetten, om het te kunnen onderstrepen en te kunnen vergroten.

Want uiteindelijk, wat is een bedrijf zonder werknemers? Of een organisatie zonder vrijwilligers? Of hoe zou je kunnen zorgen dat het personeel herkenbaar is voor de klant en een team vormt? De werkgever is dankbaar dat zijn personeel zich voor zijn bedrijf inzet. De organisatie voelt zich gelukkig met de vrijwilligers. En je onderdeel voelen van een team geeft een veilig en geborgen gevoel van saamhorigheid en dat je ervoor wilt gaan. De erkenning en waardering die je krijgt met iets kleins dat met zorg is gemaakt, is groots.
En dat kan allemaal met een speldje.

Samen persoonlijk

Metaal is een geleider en ontvanger bij uitstek. Het ontvangt jouw boodschap en geleid dat naar de ontvanger van de speld. Daarom vind ik metaal juist zo’n mooi materiaal om mee te werken. En dan is het er ook nog in allerlei kleuren en uitvoeringen.
Omdat ik zo moest wennen aan het idee van seriewerk en ik echt goudsmid ben van huis uit, werk ik op een hele andere manier dan normaal gesproken de spelden en pins worden gemaakt. Het is heel persoonlijk. Ik vind het mooi dat ik een kleine periode betrokken mag zijn bij de bijzondere momenten van een organisatie.
Het proces gaan we samen door, jij bent betrokken bij alle tussenstappen in de ontwerpfase. Ik hou je daar persoonlijk van op de hoogte zodat op die manier precies de speld ontstaat die bij jullie past. Geen massaproductie in het buitenland door het stansen van dun blikmateriaal. Maar degelijk dik materiaal dat met de hand wordt verwerkt in het atelier in Doesburg. Zowel voor grote oplages als enkele stuks worden de spelden en pins er met de hand achter gesoldeerd en afgewerkt. Mijn liefde voor het vak en het materiaal samen met de mooie uitgangspunten van de organisatie maken dat de spelden echt gaan stralen.
En als die spelden stralen dan straalt het jubileum, opening, personeel en de medewerkers. Alsof de hele dag de zon schijnt! Want dat is de positiviteit die naar mijn menig altijd naar voren moet komen.
Ben je helemaal enthousiast? Ik hoor graag waar jouw organisatie bijzonder in is om dit te kunnen verwerken tot een speld, pin of broche. Neem contact op!

Laat een reactie achter